راهنمای بهترین ملزومات آزمایشگاهی و نکات مهم مربوط به آن

راهنمای بهترین ملزومات آزمایشگاهی به شما این امکان را می دهد که اقلام ضروری را شناسایی کرده و از اتلاف وقت و هزینه در زمان خرید آنها جلوگیری کنید. تجهیزات آزمایشگاهی شامل مجموعه ای از ابزار و وسایل است که در آزمایشگاه ها مورد استفاده قرار میگیرند. ملزومات آزمایشگاهی به محققان و دانشمندان کمک می کنند تا تحقیقات و آزمایشات خود را با دقت بالاتری انجام دهند.
با این حال، نوع تجهیزات مورد نیاز در هر آزمایشگاه بسته به کاربرد خاص آن می تواند متفاوت باشد. دانشجویان رشته های علوم پایه، محققان و دانشمندان به منظور تجزیه و تحلیل داده های جمع آوری شده به مجموعه ای کامل از ابزار و تجهیزات نیاز دارند. بنابراین، تجهیز آزمایشگاه ها و تهیه اقلام باکیفیت و مطابق با استانداردهای جهانی از اهمیت ویژه ای برخوردار می باشد، زیرا این موضوع به طور مستقیم بر نتیجه آزمایش و ایمنی پژوهشگران هنگام کار تاثیر می گذارد.
تولید تجهیزات آزمایشگاهی باکیفیت در ایران در سال های اخیر رشد قابل توجهی داشته است. این اقلام عموما مطابق با قوانین و استانداردهای بین المللی ارائه می شوند. ملزومات آزمایشگاهی ایرانی با کیفیت بالا، مجهز به فناوری های روز دنیا و قیمت مناسب نسبت به محصولات مشابه خارجی هستند. از همین رو راهنمای بهترین ملزومات آزمایشگاهی به شما کمک می کند تا مناسب ترین تجهیزات را تهیه و خریداری نمایید. برای مشاهده سینک آزمایشگاهی و تجهیزات آزمایشگاهی کلیک کنید.
معرفی تجهیزات آزمایشگاهی
تجهیزات آزمایشگاهی را می توان به طور کلی در پنج گروه اصلی طبقه بندی کرد.:
سکوبندی آزمایشگاهی

سکوبندی جهت ایجاد فضایی مناسب برای چیدمان دستگاه ها و لوازم آزمایشگاهی می باشد. سکوبندی شامل کابینت و میز کار بوده که در هر آزمایشگاهی وجود دارند. از نظر کارشناسان، سکوبندی اولین گام در راه اندازی یک آزمایشگاه محسوب می شود. سکوهای آزمایشگاهی انواع مختلفی دارند. سکوهایی که به یک دیوار متکی هستند، به عنوان سکوبندی یکطرفه شناخته می شوند و بیشترین کاربرد را در آزمایشگاه ها دارند.
از این نوع سکوبندی معمولا به عنوان میز کار، میز دستگاه های مختلف، محل نگهداری مواد و تجهیزات آزمایشگاهی و همچنین کانال هایی برای دسترسی به تاسیسات و میزهای شستشو استفاده می شود.
در مقابل، سکوبندی دوطرفه در وسط آزمایشگاه نصب شده و این امکان را فراهم می آورد که افراد از هر دو سمت به تجهیزات و مواد دسترسی داشته باشند. این نوع سکوبندی قابلیت تجهیز به شیرآلات آزمایشگاهی، جریان برق سه یا تک فاز و خطوط یوتیلیتی دیگر را دارد. همچنین می توان در دو طرف این سکوها سینک و میزهای شستشو نیز نصب نمود.
میز شستشو در آزمایشگاه به منظور پاسخگویی به نیازهای متخصصان طراحی شده و می تواند سینک تک یا دو لگنه داشته باشد که برای شستشوی تجهیزات و ابزارها مورد استفاده قرار می گیرد. به دلیل استفاده مکرر از مواد شیمیایی خورنده در محیط های صنعتی و آزمایشگاهی، استفاده از سینک های مقاوم ضروری بوده تا در طول زمان کیفیت و کارایی خود را از دست ندهند.
همچنین، برای ترازوهای حساس که جهت اندازه گیری نمونه های کوچک در آزمایشگاه استفاده می شوند، میزهای مخصوصی به نام میز توزین طراحی شده تا ارتعاشات ناشی از حرکت افراد یا عوامل محیطی تاثیری بر دقت عملکرد آنها نداشته باشد. کابینت های آزمایشگاهی نیز به دو دسته زمینی و هوایی تقسیم می شوند که این تقسیم بندی به سازمان دهی بهتر فضا و دسترسی آسان تر به تجهیزات و مواد کمک می کند.
هود آزمایشگاهی

در ادامه راهنمای بهترین ملزومات آزمایشگاهی باید به هود اشاره کنیم. هود یکی از مهم ترین تجهیزات در هر آزمایشگاه است. این دستگاه برای حفاظت از اپراتور و محیط آزمایشگاه در برابر مواد شیمیایی، میکروبی و بخارهای سمی طراحی شده است. هود با مکش ذرات معلق در هوا و تهویه فضای کابین، به افزایش ایمنی و طول عمر تجهیزات کمک می کند. هودهای آزمایشگاهی انواع مختلفی دارند.
هودهای شیمیایی به منظور کار با مواد شیمیایی خطرناک طراحی شده اند و از کاربر در برابر بخارهای سمی محافظت می کنند. هودهای میکروبی برای کار با میکروارگانیسم ها و مواد بیولوژیکی استفاده می شوند و معمولا دارای فیلتر HEPA هستند تا از انتشار آلودگی جلوگیری کنند. همچنین، هودهای استخراج بخار نیز به طور خاص برای استخراج بخارهای ناشی از فرایندهای گرمازا طراحی گشته اند.
دستگاه های کاربردی:
از این تجهیزات برای انجام آزمایش ها، آنالیز، تست و اندازه گیری استفاده می گردد. دستگاه های آزمایشگاهی به دو دسته عمومی و تخصصی تقسیم می شوند. دستگاه های عمومی شامل آون، انکوباتور، pH متر، هات پلیت مگنت و اتوکلاو هستند که در تمامی آزمایشگاه ها کاربرد دارند. از سوی دیگر، دستگاه های تخصصی مانند اتاق رشد کشت بافت بر اساس نیازهای خاص آزمایشگاه ها مورد استفاده قرار می گیرند.
وسایل آزمایشگاهی:
این دسته شامل ابزارهای کوچک و کارآمدی است که در انجام آزمایش ها و فرایندهای مختلف به کار می روند. این وسایل می توانند شامل ظروف شیشه ای، پیپت ها و سایر ابزارهای دستی باشند.
دوش و چشم شو

دوش و چشم شوی یکی از تجهیزات مهم به ویژه در آزمایشگاه های مواد شیمیایی می باشد که برای پیشگیری از خطرات ناشی از تماس مواد شیمیایی با بدن و چشم طراحی شده است. این دستگاه در مواقع ضروری به کار گرفته می شود و با پاشیدن آب فراوان، بدن و چشم فرد آسیب دیده را شستشو می دهد. این وسیله معمولا از جنس گالوانیزه یا استیل ساخته می شود و طبق استانداردها، باید دارای ظرفیتی معادل ۲۰ لیتر در دقیقه باشد.
این سیستم با فشار آبی معادل ۱۵ پوند بر اینچ که از لوله ای به طول ۴۵ سانتی متر و قطر ۱ اینچ خارج می شود، برای شست و شوی چشم ها مورد استفاده قرار می گیرد. طراحی و مشخصات فنی آن به تضمین کارایی و ایمنی دستگاه در مواقع اضطراری کمک کرده و نقش مهمی در حفاظت از سلامت کارکنان آزمایشگاه دارد.
جمع بندی:
در این مقاله تلاش کردیم تا راهنمای بهترین ملزومات آزمایشگاهی و نکات مهم مربوط به آنها را در اختیارتان قرار دهیم. در کنار این پنج گروه اصلی، ممکن است تجهیزات تخصصی دیگری نیز وجود داشته باشد که در این طبقه بندی گنجانده نشود. با شناخت دقیق تجهیزات، می توان به بهینه سازی عملکرد آزمایشگاه و ایمنی متخصصین کمک کرد.برای ارتباط با آریا سکو تجهیز آزما با شماره ی ما تماس بگیرید .